Kastanjetre og omfattende restaurering

badeliv

 

Mye er nytt på Fjordglimt, men 55 år lang historie setter også sine spor. Blant annet et kastanjetre og omfattende restaurering.

 

I 1961 ble leirstedet kjøpt som et hønsehus, og siden er det blitt drevet leir på denne perlen mellom Porsgrunn og Kragerø.

 

Og tradisjonene har levd lenge på Fjordglimt, men da Mattilsynet satte ned foten i 2008, ble det gjort omfattende endringer.

 

Fikk én million kroner

– Kjøkkenet den gang var helt annet enn det vi har nå. Det var gammelt, og gikk så langt at det ble stengt av Mattilsynet, som truet med kroken på døra, forteller Jorunn Lien, daglig leder ved Fjordglimt leirsted.

 

Noe måtte gjøres for å sikre framtiden til leirstedet. Løsningen ble en gave på én million kroner, som rustet opp skikkelig både det ene og det andre.

 

– Vi hadde ikke penger, og det måtte mye penger til. Og på grunn av gaven så hadde vi ikke noe gjeld da vi ble ferdige. Den gang, i 2008, ble vi også knyttet til det kommunale vannverket da vi slet veldig med vannet, forteller hun.

 

I tillegg til nytt kjøkken er det da også bygd ny veranda med overbygg, ny møtesal og peisestue, og også ny garderobe med toaletter i tilknynting til møtesalen og peisestua.

 

– Før møtte man inn på internat for å gå på toalettet. Så dette har vært en stor nyvinning fra 2015 til 2016.

 

Kastansjetreet

Det har vært en kjempeutvikling på Fjordglimt, med andre ord. Både fasilitetmessig, og ikke minst hva som skjer der. Men på spørsmål om det er spor som har satte sine preg siden starten på 60-tallet, så dukker det opp noe å bite seg merke i.

 

– Kastanjetreet er det kjennetegn for oss. Det ble satt ned den gangen vi kjøpte det. Kastanjetreet er utrolig flott om våren. Hønsehuset som ble kjøpt står også der det stod, men det er bygd om en del siden, forklarer hun.

 

Nytt internatbygg ble reist i 1983, og der er det ikke gjort spesielt mye siden. Totalt har Fjordglimt seks hytter, samt et helt nytt servicebygg for campingplassen og hyttene, samt en rekke campingvogner.

Du har kanskje også lyst til å lese...